Lidmaatschap

Lid worden van Drumfanfare P.C.L. Lobith kan iedereen. De vereniging kent geen ledenstop. Ze houdt echter wel rekening met de beschikbaarheid van de instrumenten en de bezetting van de secties en zal hierover een voorkeur uitspreken.
Om lid te worden dient een persoon minimaal zes jaar oud te zijn. De leeftijdsgrens naar boven is oneindig.

• De contributie voor jeugdleden (tot 18 jaar) bedraagt € 7,- per maand.
  • De contributie voor een volwassen lid (18 jaar en ouder) bedraagt € 10,- per maand.
  • De eerste drie maanden kun je bij ons op proef komen. Zonder verdere verplichtingen, kunnen wij je enkele beginselen bijbrengen. Daarna betaal je lidmaatschap.

Repetities

De repetities worden verdeeld over drie avonden waarin de verschillend secties zowel apart als gezamenlijk repeteren.
De maandagavond is bestemd voor de blazerssectie. Tijdens deze repetitie worden struikelpunten die ontstaan tijdens de groepsrepetities nog eens onder de loep genomen. Ook aan individuele struikelpunten op het gebied van muziek wordt aandacht besteed.
Op de dinsdagavond vindt de groepsrepetitie plaats. Tijdens deze avond repeteren de slagwerksectie en de blazerssectie samen aan het repertoire dat zowel op straat als tijdens concerten ten uitvoer wordt gebracht.
De vrijdagavond is voor de slagwerksectie. Ook hier worden struikelpunten uit de groepsrepetitie behandeld. Tevens worden deze avond tamboermarsen geoefend.

De diverse repetities vinden plaats in het clubgebouw van de vereniging, welke is gevestigd aan Sportlaan 10 in Lobith (nabij Sportschool Physique).

Opleiding

Om tot een gewenst muzikaal niveau te komen, is het natuurlijk nodig om te repeteren. Onder deskundige leiding van een dirigent en enkele instructeurs binnen de vereniging probeert de fanfare tot een acceptabel niveau te komen. Zij leiden de nieuwe leden, op zowel praktisch als theoretisch gebied, op tot het niveau van het A-diploma. Dit is voor ons voldoende om op straat muziek te maken.

De opleidingen worden voor de repetitieavonden gegeven door eigen instructeurs en brengen daarom geen extra kosten met zich mee.

Repetitieavonden:

Maandagavond: repetitie blazerssectie

19.30 – 21.00 uur blazerssectie

Dinsdagavond: groepsrepetitie

19.30 – 21.30 uur groepsrepetitie

Vrijdagavond: slagwerksectie

19.30 – 21.00 uur slagwerk

Instrumenten

De vereniging bezit over verschillende instrumenten welke zijn onder te verdelen in een slagwerk- en een blazerssectie.

Slagwerksectie

Deze sectie bestaat uit:

Grote trom, Tenor trom,Kleine trommels, Bekkens, Lyra’s en diverse begeleidingsinstrumenten.

De grote trom kan worden gezien als het hart van het korps en zorgt tijdens straatoptredens samen met de trommels en bekkens voor het marstempo en de constante toestroom van muziek. De vrolijke klanken van de lyra’s zorgen voor meer diversiteit binnen de slagwerksectie.

Blazerssectie

Deze sectie is een stuk uitgebreider dan de slagwerksectie en bestaat uit de volgende instrumenten:

Trompetten, Bugels, Hoorns, Baritons, Saxofoons, Piccolo’s, Trombones en de Bas.

Deze sectie vergroot de muzikale diversiteit van de drumfanfare aanzienlijk en zorgt voor vrolijke klanken zowel tijdens concerten als op straat.